NAVIGATION
SOCIAAL
ADRES Adresregel 1 Stad /CityCounty/State
CONTACT e: yourname@yourdomain f: 01234 000001
BROWNIES
BROWNIES MET NOTEN Een hele bakplaat: 4 eieren 300 gram gesmolten boter 400 gram bruine basterdsui¬ker 2 zakjes vanillesuiker 1 tl zout 8 el cacao 160 gram zelf¬rijzend bakmeel 150 gram gemengde verse noten (ongezouten) Verwarm de oven voor op 180 graden. Rooster gemengde noten (walnoten, hazelnoten, amandelen, pecan, etc.) in een droge koekenpan. Dek ze of met een schone theedoek en hak ze met behulp van een deegrol of het heft van een keukenmes in grove stukken. Vermeng suiker, vanillesuiker, cacaopoeder en zout. Klop de gesmolten boter en de eieren erdoor. Schep dan het zelfrijzend bakmeel en vervol¬gens de noten er luchtig doorheen. Bedek de bakplaat met bakpapier en stort het deeg erop. Bak 30 min in de oven. Laat afkoelen en snij in ruitvormige stukjes. Bewaar in een afgesloten koektrommel. Leg er tegen het kleven stukjes bakpapier tussen. Lekker bij de thee of als toetje. Glaasje amaretto erbij?
NAVIGATION
SOCIAAL
ADRES Adresregel 1 Stad /CityCounty/State
CONTACT e: yourname@yourdomain f: 01234 000001
BROWNIES
SELDERIJKOEKJES Bijgerecht, voor 12 tot 16 koekjes: halve selderijknol zout en versgemalen peper 2 tl kerrie 1 ei 3 el bloem olie om in to bakken Schil de selderijknol en rasp hem op de grove rasp. Laat een half uurtje uitlekken in een zeef. Meng met losgeklopt ei, peper en flink wat zout. Bestrooi met bloem en vermeng nogmaals goed. Verhit zo veel olie in een grote koekenpan, dat de hele bodem bedekt is. Schep met een vork zes kleine bergjes van het selderijmengsel in de pan. Druk ze een beetje plat, maar zorg dat ze elkaar niet raken. Bak de koekjes op een rustig vuur tot de randjes bruin worden. Keer ze met een spatel en bak zo ook de andere kant. Serveer ze direct of laat ze afkoelen op een bakplaat en verhit ze vlak voor gebruik 5 min in een hete oven. Heerlijk als hartig (vegetarisch) bijgerechtje bij winterse gerechten zoals boerenkool, hutspot en erwtensoep. Of bij een krachtige stoofschotel, bijvoorbeeld hazenpeper.
LAURA’s COOKING
LAURA’s COOKING