ADRES
Adresregel 1
Stad /CityCounty/State
CONTACT
e: yourname@yourdomain
f: 01234 000001
Aardappel rozetten
Aardappelrozetten:
500 gram gekookte kruimige aardappels
50 gram boter
1 ei 2 eidooiers
peper en zout
nootmuskaat
Pureer de gekookte aardappelen. Verwarm en roer boter, peper, zout en
nootmuskaat erdoor. Klop het ei en de eidooiers los met een vork en voeg al roerend
door de aardappelpuree. Laat iets afkoelen. Verwarm oven voor op 200 graden.
Schep de puree in een spuitzak met een grote, stervormige spuitmond. Leg
bakpapier op de bakplaat. Spuit hierop mooie rozetten van puree. Bak in 10 min
mooi bruin.
Kersttip!
Je kunt aardappelrozetten goed invriezen voor later gebruik. Houd in dat geval een
baktijd van slechts 7 min aan, tot ze net beginnen te kleuren. Vries ze eerst los van
elkaar in en doe ze dan bij elkaar in een diepvrieszak. Laat ze ontdooien wanneer je
ze nodig heb. Bak ze in ca 5 min af in een hete oven van 200 graden.
Stilton met rode port
Koop een mooi dooraderd stuk stilton. Neem een hoog plastic bakje, waarin de
stilton net past. Vul af met een goede rode port. Dek af met folie en zet koel en
donker weg. Niet in de koelkast. Keer het stuk voorzichtig, twee keer per dag tot
Kerst. Serveer met verse vijgen of vijgenjam, creamcrackers en een glaasje rode
port.
Truffelbrie
Koop een stuk mooie, bijna rijpe brie. Snij horizontaal doormidden. Schaaf flink wat
plakjes van een verse zwarte truffel. Leg ze dakpansgewijs tussen de brie. Wikkel in
plasticfolie en leg koel en donker 2 dagen weg. Niet in de koelkast. Lekker met een
glas boterige chardonnay. Serveer er vers stokbrood bij.