ADRES
Adresregel 1
Stad /CityCounty/State
CONTACT
e: yourname@yourdomain
f: 01234 000001
Valentijns appeltaartje voor twee
VURIG APPELTAARTJE VOOR TWEE
4 plakjes bladerdeeg
50 gram boter
2 el kristalsuiker
1 fris-zure appel (jonagold)
1 miniflesje (30 ml) armagnac of cognac
Laat het bladerdeeg ontdooien. Verwarm oven voor op 220 graden. Was de appel,
verwijder klokhuis en snij in dunne plakjes. Bewaar twee mooie plakjes met rode
schil om later een hartje te vormen. Laat boter zacht worden (in magnetron) en
bestrijk daarmee twee afzonderlijke plakjes bladerdeeg. Bestrooi ze met suiker en
dek af met de overgebleven twee deegplakjes. Rol uit tot twee vierkan¬ten van ca
20 cm. Leg op een ingevette bakvorm (bijv. boterkoek-blik) één vierkant, bedek dat
met plakjes appel maar laat de randen en hoeken vrij. Besprenkel met de helft van
de armagnac. Leg het andere vierkant er dwars op, zodat ze samen een ster
vormen, druk de randen aan. Bak in de oven in ca 12 min goudbruin. Bestrijk met
boter, schuif de ster op een aardewerk schaal, leg de bewaarde appel¬partjes tegen
elkaar, de onderkanten iets overlappend, en vorm zo een hart. Besprenkel de taart
aan tafel met armagnac en zet met brandende lucifer snel in vuur en vlam. Laat
uitbranden en peuzel samen op. Geef er slagroom en vanille- of kaneelijs bij.