ADRES
Adresregel 1
Stad /CityCounty/State
CONTACT
e: yourname@yourdomain
f: 01234 000001
Artisjokken
ARTISJOKKEN MET VINAIGRETTE
4 grote artisjokken
1 citroen
halve el zout
Voor de dressing:
1 gesnipperd rood uitje
1 teen knoflook, fijngehak
2 tl mosterd
3 el wittewijnazijn
100 ml olijfolie, extra vergine
versgemalen peper en zout
1 el gesnipperde bieslook
1 el fijngehakte peterselie
1 el gehakte kappertjes
Was de artisjokken, verwijder de harde buitenste blaadjes en draai de steel eruit
(flink kracht gebruiken). Dep de onderkant met
citroensap. Snij ca 2 cm van de bovenkant af en knip de harde top van de overige
blaadjes. Kook ze in ruim water met zout en
citroensap in 45 a 50 min gaar (leg er een bordje op om ze onder water te houden).
Als je de blaadjes er gemakkelijk uittrekt,
zijn ze gaar. Laat op hun kop uitlekken op een schone doek. Meng alle ingrediënten
voor de dressing door elkaar en klop even
stevig met een vork. Voeg, indien te dik, een paar eetlepels water toe. Serveer de
lauwe artisjokken op een bord en zet er een
kommetje dressing naast.