ADRES
Adresregel 1
Stad /CityCounty/State
CONTACT
e: yourname@yourdomain
f: 01234 000001
Aspergeragout
BLANKE ASPERGERAGOUT
250 gram gekookte asperges
300 ml gezeefd kookvocht
20 gram roomboter
20 gram bloem
150 ml room
50 gram beenham
zout en peper
Snij asperges in stukjes van ca 4 cm. Snij ham in reepjes. Smelt boter in een
pannetje, meng bloem erdoor. Laat even garen, maar niét bruin kleuren. Voeg dan in
kleine beetjes het kookvocht toe. Steeds goed doorroeren. Laat even zachtjes koken
tot een gebonden saus ontstaat. Blijf roeren, zodat de saus niet aanbrandt. Voeg
aspergestukjes toe, laat goed warm worden. Meng ham en room erdoor, breng op
smaak met zout en peper. Te dun? Meng er van het vuur af een eidooier doorheen.
Te dik? Beetje kookvocht erbij.
Gameer met een takje kervel of peterselie. Serveer warm met in mooie punten
gesneden toast van (oud) witbrood. Of met stukjes stokbrood. Lekker met een fruitig
glas riesling of gewürztraminer.
Tip: Je kunt er ook stukjes zalm of gerookte kip doorheen mengen. Of hou het
vegetarisch met een gehakt hardgekookt ei.