ADRES
Adresregel 1
Stad /CityCounty/State
CONTACT
e: yourname@yourdomain
f: 01234 000001
Asperges met kaas en ei
ASPERGES MET PARMEZAAN EN EI
2 kilo witte asperges
6 verse eieien
stukje parmezaanse kaas (ca 150 gram)
versgemalen peper en zout
takje verse tijm
100 ml mooie olijfolie, extra vergine
Kook eieren in 10 min hard. Laat afkoelen in koud water. Schil asper-ges zorgvuldig,
verwijder houtige uiteinden (hier maken we later soep van, samen met de schillen).
Bewaar asperges onder koud water. Breng asperges in een ruime pan met koud
water en iets zout aan de kook. Laat 6 tot 8 min koken, haal pan van het vuur. Laat 8
min in het vocht doorgaren. Pel de eieren, hak ze fijn. Schaaf mooie krullen van
parmezaan. Verwarm olijfolie tot max 60 graden, voeg tijmblaadjes toe, laat trekken.
Laat asperges uitlekken op keukenpapier. Schik ze op warme borden, bestrooi
rijkelijk met gehakt ei en parmezaankrullen. Geef er een paar flinke draaien van de
pepermo-len over en bestrooi met wat zeezout. Overgiet met warme olijfolie.
Serveer met gekookte nieuwe aardappels, bestrooid met wat peterselie, en wat
mooie plakken coppa. Lekker met fris glas witbier of een Noord-Italiaanse pinot
grigio.
Tip: Bewaar schillen, kontjes, kookvocht en overgebleven asperges voor de soep.