ADRES
Adresregel 1
Stad /CityCounty/State
CONTACT
e: yourname@yourdomain
f: 01234 000001
Blote billetjes in het gras
SNIJBOONEN MET WITTE BOONEN
Ongeveer ½ liter gekookte witte boonen
1 kilo inge¬maakte snijboonen
50 g boter of reuzel óf half boter/ half reuzel
berekende kosten f 0,47
Zet de gewasschen snijboonen op met ruim kokend water, laat ze anderhalf uur flink
doorkoken, giet het water af en kook de boonen opnieuw in versch water.
Onderzoek na weer anderhalf uur, of de zoute smaak verdwenen is, zoo niet,
verversch dan het water nog eens.
Laat de boonen verder koken tot ze zacht zijn, laat ze op een vergiet uitlekken,
vermeng ze met de gekookte witte boonen en het vet en laat alles nog 15 min
stoven. Stamp desverkiezende ook wat gekookte aardappelen fijn (ongeveer ½ liter)
maar doe dit voordat de boonen worden toegevoegd, zoodat alleen de aardappelen
en niet de boonen
worden stukgewreven.
Geef hierbij desverkiezende gekookte rookworst.
Opmerking 2010:
Deze stamppot heette in de volksmond, ook toen al: blote billetjes in het gras.