ADRES
Adresregel 1
Stad /CityCounty/State
CONTACT
e: yourname@yourdomain
f: 01234 000001
BLT
BLT voor een dubbele boterham
2 volkoren boterhammen
2 tot 3 plakjes magere bacon
50 gram ijsbergsla
1 rijpe trostomaat
1 el yogonaise
peper en zout
Vraag de slager de bacon iets dikker te snijden dan normaal. Bak de plakjes in een
droge koekenpan op een rustig vuur knapperig en goudbruin (absoluut niet zwart!).
Snij sla in smalle reepjes, was en slinger droog in de slacentrifuge. Snij tomaat in
dunne plakken. Rooster de boterhammen en besmeer ze aan een kant met
yogonaise. Beleg er één met reepjes sla en plakken tomaat. Bestrooi met peper en
wat korrels zout. Leg hierop de gebakken plakjes bacon en bedek met de tweede
boterham. Snij de sandwich overdwars schuin door en serveer de helften met een
servetje tegen het knoeien.
Tip: Liever een iets pittiger BLT? Roer een theelepel mosterd door de yogonaise en
meng de ijsbergsla met een handje rucola.