ADRES
Adresregel 1
Stad /CityCounty/State
CONTACT
e: yourname@yourdomain
f: 01234 000001
Boeuf Bourgignon
BOEUF BOURGIGNON
200 gram gerookt spek, in blokjes
300 gram sjalotten, in vieren
1 teen knoflook, fijngehakt
800 gram runderlappen, in blokken van 2x2 cm
75 gram boter of margarine
2 el olie
3 el bloem
2 tl tijm
200 ml heet water
200 ml rode wijn
100 gram cham-pignons
100 gram wortelbolletjes
6 gekookte aardappels, in kwarten
1 bosje peterselie
zout en versgemalen peper
Bak in een braadpan in 50 gram boter de spekblokjes ca 5 min. Voeg sjalotten en
knoflook toe en laat weer 5 min bakken. Schep alles met schuimspaan uit de pan en
bewaar. Voeg aan braadvet 25 gram boter en 2 el olie toe. Bestrooi vlees met peper
en bak al roerend snel bruin. Bestrooi met bloem, laat 2 min doorbakken. Voeg heet
water toe, roer goed. Voeg wortelbolletjes, tijm en het spek-sjalotmengsel toe.
Verwarm de wijn in een steelpan en voeg al roerend toe. Laat ca 2/z uur héél zacht
op een sudderplaatje pruttelen. Roer af en toe. Reinig champignons met een stukje
keukenpapier, snij in vieren. Bak in koekenpan met zout en peper in boter snel bruin.
Meng samen met de aardappels door de boeuf, laat 15 min goed doorwarmen.
Breng op smaak met zout en peper. Hak peterselie fijn, strooi over de schotel.