NAVIGATION
SOCIAAL
ADRES Adresregel 1 Stad /CityCounty/State
CONTACT e: yourname@yourdomain f: 01234 000001
Boeuf Bourgignon
BOEUF BOURGIGNON 200 gram gerookt spek, in blokjes 300 gram sjalotten, in vieren 1 teen knoflook, fijngehakt 800 gram runderlappen, in blokken van 2x2 cm 75 gram boter of margarine 2 el olie 3 el bloem 2 tl tijm 200 ml heet water 200 ml rode wijn 100 gram cham-pignons 100 gram wortelbolletjes 6 gekookte aardappels, in kwarten 1 bosje peterselie zout en versgemalen peper Bak in een braadpan in 50 gram boter de spekblokjes ca 5 min. Voeg sjalotten en knoflook toe en laat weer 5 min bakken. Schep alles met schuimspaan uit de pan en bewaar. Voeg aan braadvet 25 gram boter en 2 el olie toe. Bestrooi vlees met peper en bak al roerend snel bruin. Bestrooi met bloem, laat 2 min doorbakken. Voeg heet water toe, roer goed. Voeg wortelbolletjes, tijm en het spek-sjalotmengsel toe. Verwarm de wijn in een steelpan en voeg al roerend toe. Laat ca 2/z uur héél zacht op een sudderplaatje pruttelen. Roer af en toe. Reinig champignons met een stukje keukenpapier, snij in vieren. Bak in koekenpan met zout en peper in boter snel bruin. Meng samen met de aardappels door de boeuf, laat 15 min goed doorwarmen. Breng op smaak met zout en peper. Hak peterselie fijn, strooi over de schotel.
NAVIGATION
SOCIAAL
ADRES Adresregel 1 Stad /CityCounty/State
CONTACT e: yourname@yourdomain f: 01234 000001
Boeuf Bourgignon
LAURA’s COOKING
LAURA’s COOKING