ADRES
Adresregel 1
Stad /CityCounty/State
CONTACT
e: yourname@yourdomain
f: 01234 000001
Kaas broodtaart
BROODTAART MET KAAS
Voor ca 100 gram:
6 tot 8 oude boterhammen (kapjes mogen ook)
200 gram belegen kaas (restjes)
3 eieren
1 kopje melk
1 glas witte wijn
20 druppels worcestershiresaus
2 tl milde paprikapoeder
2 tl gedroogde tijm (of 1 el verse tijmblaadjes, nóg lekkerder!) versgemalen peper
Extra: cakevorm en bakpapier
Rasp de kaas of scheur de plakjes in kleine stukjes. Vet een cakevorm goed in met
olie. Bedek de bodem met ingevet bakpapier. Leg daarop een laag oud brood,
bedek met geraspte kaas, daarop weer een laag brood, dan weer een laag kaas tot
brood en kaas op zijn. Eindig met kaas. Klop de eieren los met melk, wijn,
worcestershiresaus, papri-kapoeder, tijm en peper. Schenk over het brood en de
kaas heen, druk goed aan en laat een half uur intrekken. Warm de oven voor op 120
graden. Zet het bakblik in het midden van de oven en bak in ca l uur en 10 min mooi
goudbruin. Laat 15 min afkoelen. Snij de zijkanten los en stort het brood op een
snijplank. Snij er mooie plakken van. Lekker met een frisse tomatensalade. Schenk
er een krachtige witte wijn bij, bijvoorbeeld een Elzasser gewürztraminer.
Tip: gebruik volkoren-, bruin- en witbrood door elkaar. Dan krijg je een mooie
'gevlekte' broodtaart.