ADRES
Adresregel 1
Stad /CityCounty/State
CONTACT
e:
yourname@yourdomain
f: 01234 000001
Gebakken cantharellen
GEBAKKEN CANTHARELLEN
200 gram cantharellen
2 el boter
1 uitje, gesnipperd
zout en peper
2 el versgehakte peterselie
Wrijf de cantharellen schoon met keukenpapier.
Verwijder de kontjes van de stelen.
Snij de grote in hapklare stukken, laat kleintjes heel. Smelt boter in een koekenpan
en bak de uisnippers tot ze glazig zien. Voeg de cantharellen toe en laat ze op een
rustig vuurtje 6 a 8 min bakken tot ze knapperig, maar niet bruin zijn. Bestrooi met
zout en peper. Voeg peterselie toe en roer nog eens om.
Schep de cantharellen op een biefstukje of serveer ze bij gebraden rosbief. Of
Schenk er een scheut kookroom bij en serveer ze in een warm ragoutbakje uit de
oven. Ook erg lekker als garnituur in een kopje hete wildbouillon met rode port!