ADRES
Adresregel 1
Stad /CityCounty/State
CONTACT
e: yourname@yourdomain
f: 01234 000001
Chili con carne
CHILI CON CARNE
500 gram rundergehakt
3 el olijfolie
2 grote uien, in parten
1 tl sambal
1 teen knoflook, fijngehakt
zout en peper
1 rode paprika, in blokjes
1 dunne prei, fijngesneden
1 stengel bleek-selderij, fijngesneden
2 tl chilipoeder
2 tl oregano
1 runder-bouillonblokje
1 blik gepelde tomaten
2 blikken (a 410 gram) kidneybonen
stukje chorizo (ca 75 gram)
Verhit olie in een braadpan of wok. Voeg uien toe en bak tot ze zacht zijn. Voeg
sambal en knoflook toe. Bak even mee, de knoflook mag niet verbranden. Doe het
gehakt erbij en roer met vork tot het rul en niet meer rood is. Kruid met chilipoeder,
zout en oregano. Roer dan paprika, prei en selderij erdoor. Laat 5 min meebakken.
Voeg gepelde tomaten met sap, bouillonblokje en zoveel water toe dat een dikke
saus ontstaat. Laat 10 min zachtjes pruttelen. Laat bonen uitlekken in zeef en voeg
toe. Snij chorizo in kleine stukjes en voeg toe. Laat op klein pitje ca 20 min pruttelen.
Proef en breng zo nodig op smaak met peper en zout. Te pittig? Voeg wat bruine
suiker toe. Serveer met witte rijst, geraspte kaas en een klodder zure room. Geef er
plakken ananas bij en tortillachips en guacamole.