ADRES
Adresregel 1
Stad /CityCounty/State
CONTACT
e: yourname@yourdomain
f: 01234 000001
Chocolade cupcake met karamel
Chocolade cupcakes met karamel
Voor de cupcakes:
175 gram bloem
1 tl bakpoeder
175 gram zachte boter of margarine
175 gram
fijne kristalsuiker
3 eieren, losgeklopt
1 tl vanille-essence
85 gram chocoladesnoepjes met harde karamel, fijngehakt
Voor het glazuur:
200 gram poedersuiker
2 tl cacao
2 el water
1. Verwarm de oven voor op 190°C. Zet 30 papieren vormpjes in meerdere
cupcakevormen.
2. Zeef de bloem en het bakpoeder boven een grote kom. Voeg de boter, suiker,
eieren en vanille-essence toe en klop alles met de handmixer tot een glad beslag.
Roer de helft van de fijngehakte chocoladesnoepjes erdoor.
3. Schep het beslag in vormpjes. Bak de cupcakes 15-20 minuten in de oven, of tot
ze goudbruin en gerezen zijn en stevig aanvoelen. Laat ze op een taartrooster
afkoelen.
4. Zeef voor het glazuur de poedersuiker en cacao boven een kom en roer ze met
het water tot een glad glazuur. Schep dit op de cupcakes en verdeel de rest van de
gehakte chocoladesnoepjes erover. Laat het glazuur hard worden.