ADRES
Adresregel 1
Stad /CityCounty/State
CONTACT
e: yourname@yourdomain
f: 01234 000001
Gebakken aardappelen
GEBAKKEN AARDAPPELS
500 gram stevige gekookte aardappels (restje)
50 gram roomboter
50 ml maïskiem- of zonnebloemolie
evt een gesnipperd uitje of wat sprieten bieslook
zeezout
Snij aardappels in plakjes van ca l cm. Smelt boter in een grote koe-kenpan. Voeg
olie toe en laat goed heet worden. Leg de aardappelplakjes erin, zo dat de hele
bodem goed bedekt is. Laat minstens 5 min bakken, tot ze lichtbruin kleuren, draai
ze dan voorzichtig om met een spatel. Wacht weer minstens 5 min. Schud
voorzichtig om. Zorg dat bleke plakjes op een heet plekje komen te liggen. Draai het
vuur wat lager. Keer nog een paar keer om. Voeg naar smaak de laatste 5 min een
gesnipperd uitje toe of bestrooi de gebakken aard-appels met gesnipperde bieslook.
Schep met een schuimspaan in een vergiet, bekleed met keukenpapier. Zo raak je
overtollig vet kwijt. Stort in een schaal en bestrooi met zeezout. Heerlijk bij gebakken
biefstuk en salade.