NAVIGATION
SOCIAAL
ADRES Adresregel 1 Stad /CityCounty/State
CONTACT e: yourname@yourdomain f: 01234 000001
Gebakken aardappelen
GEBAKKEN AARDAPPELS 500 gram stevige gekookte aardappels (restje) 50 gram roomboter 50 ml maïskiem- of zonnebloemolie evt een gesnipperd uitje of wat sprieten bieslook zeezout Snij aardappels in plakjes van ca l cm. Smelt boter in een grote koe-kenpan. Voeg olie toe en laat goed heet worden. Leg de aardappelplakjes erin, zo dat de hele bodem goed bedekt is. Laat minstens 5 min bakken, tot ze lichtbruin kleuren, draai ze dan voorzichtig om met een spatel. Wacht weer minstens 5 min. Schud voorzichtig om. Zorg dat bleke plakjes op een heet plekje komen te liggen. Draai het vuur wat lager. Keer nog een paar keer om. Voeg naar smaak de laatste 5 min een gesnipperd uitje toe of bestrooi de gebakken aard-appels met gesnipperde bieslook. Schep met een schuimspaan in een vergiet, bekleed met keukenpapier. Zo raak je overtollig vet kwijt. Stort in een schaal en bestrooi met zeezout. Heerlijk bij gebakken biefstuk en salade.
NAVIGATION
SOCIAAL
ADRES Adresregel 1 Stad /CityCounty/State
CONTACT e: yourname@yourdomain f: 01234 000001
Gebakken aardappelen
LAURA’s COOKING
LAURA’s COOKING