ADRES
Adresregel 1
Stad /CityCounty/State
CONTACT
e: yourname@yourdomain
f: 01234 000001
Goulashsoep
GOULASHSOEP
600 gram runderlappen, in blokken
peper en zout
2 el bloem
1 el olijfolie
100 gram magere spekblokjes
4 grote uien, in partjes
2 tenen knoflook, fijngehak
Halve winterwortel, in blokjes
2 el milde paprikapoeder
1 tl tijm
1 tl cayennepeper
2 run-derbouillonblokjes
1 el wijnazijn
1 rode en 1 groene paprika, in stukjes
halve selderijknol, in blokjes
4 gekookte aardappels, in stukjes (restje)
maïzena
2 el peterselie, gehakt
Kruid het rundvlees met peper en zout en bestrooi met bloem. Verhit olie in een
braadpan en bak de spekblokjes 5 min. Voeg vlees toe en bak rondom bruin. Voeg
uien toe en bak tot ze zacht zijn. Voeg wortel, knoflook, cayennepeper en tijm toe.
Bestrooi met paprikapoeder en roer goed door. Schenk er 2½ liter heet water bij,
voeg bouillonblokjes en azijn toe en laat l½ uur op een sudderplaatje heel zacht
pruttelen. Voeg paprika en knolselderij toe aan de soep. Laat nog 30 min prut-telen,
voeg 10 min voor het einde van de kooktijd stukjes gekookte aardappel toe. Bind de
soep, indien nodig, met in koud water losgeroerde maïzena. Proef en breng op
smaak met peper en zout. Roer peterselie erdoor en serveer gloeiend heet in diepe
borden of grote soepkommen. Lekker met stokbrood.