ADRES
Adresregel 1
Stad /CityCounty/State
CONTACT
e: yourname@yourdomain
f: 01234 000001
Griekse pasta schotel
GRIEKSE PASTASCHOTEL
4 el olijf olie
750 gram rundergehakt
1 ui, in stukjes
1 tl oregano
blik tomatenblokjes (400 gram)
250 ml runderbouillon (van blokje)
1 tl suiker
1 kaneelstokje
5OO gram kritharaki
100 gram geraspte oude kaas
zout en versgemalen peper
Verhit olie in braadpan, voeg ui toe en bak glazig. Bak het gehakt rul en bruin.
Bestrooi met peper en zout. Voeg tomatenblokjes, oregano, suiker en kaneel toe en
schenk er zoveel bouillon op dat alles net onder staat. Zet op een laag vuurtje, op
een sudderplaatje en laat 10 min sudderen. Verwarm oven op 180 graden. Voeg
rauwe kritharaki (pasta) toe en roer goed door. Stort in een ondiepe, wijde
ovenschaal. Schenk er evenveel water bij als er pasta in de schaal zit en laat ca 40
min garen in de oven. Bestrooi met oude kaas en laat in 5 a 10 min goudbruin
kleuren. Serveer heet. Lekker met een salade van geraspte wortel, appel en
peterselie. Schenk er een stevige rode wijn bij.
Tip: ook erg lekker met lamsgehakt.