ADRES
Adresregel 1
Stad /CityCounty/State
CONTACT
e: yourname@yourdomain
f: 01234 000001
Ham met lente groenten
GEGRILDE HAM MET VOORJAARSGROENTE
ca 150 gram gegrilde ham per persoon
100 gram peultjes
100 gram dunne sperziebonen
100 gram doperwten (liefst zelfgedopt)
100 gram bospeen
4 stengels bleekselderij
1 sjalotje, gesnipperd
60 gram boter
peper en zout
1 takje verse dragon scheutje rode port (optie)
Verwarm de oven voor op 180 graden. Dop de doperwten, maak de overige groente
schoon en snij in stukjes van ca 4 cm. Breng in een grote pan met water en zout aan
de kook. Blancheer de groentes per soort kort in het kokende water, doe over in een
vergiet en spoel ze goed af met koud water. Zo blijven ze knapperig en fris. Leg
plakken ham in een wijde ovenschaal, giet er een lepeltje kookvocht over. Leg er
een paar klontjes boter op. Laat 5 min warm worden in de oven. Smelt boter in een
pan, fruit sjalotje. Voeg groente toe en verwarm zachtjes. Voeg eventueel een
scheutje port toe en laat meewarmen. Voeg blaadjes dragon toe en kruid met peper
en zout.
Serveer met gekookte nieuwe aardappeltjes en een lichte rode cötes du rhöne.
Tip: ook erg lekker met lamsham!