ADRES
Adresregel 1
Stad /CityCounty/State
CONTACT
e: yourname@yourdomain
f: 01234 000001
Hutspot
HUTSPOT
1 kilo kruimig kokende aardappels, geschild
halve selderijknol, in blokjes
3 winterwortels, in stukjes (ca 500 gram)
3 grote uien, in grove partjes
liter runderbouillon van twee blokjes, warm
klont roomboter
peper en zout
Doe geschilde en in stukken gesneden aardappel en knolselderij in de bouillon. De
aardappels moeten net niet onder staan, voeg zo nodig wat water toe. Laat weer
aan de kook komen. Leg geschilde en in kleine stukjes gesneden winterwortel en
uipartjes erbovenop. Laat op een rustig vuur met deksel op de pan in ca 20 min
gaarkoken. Giet af, vang de bouillon met kookvocht op. Stamp met ouderwetse
stamper door elkaar. Giet er steeds wat kookvocht bij. Roer goed door, maak niet te
nat. De hutspot is goed als je een smeuïge massa hebt en nog stukjes wortel ziet.
Roer er een klont roomboter door. Breng op smaak met zout en flink wat peper. Geef
er mosterd bij. Heerlijk met een bal gehakt. Tip: maak je jus aan met kookvocht in
plaats van water.
Kliekje over? Lekker morgen opbakken en op brood eten.