NAVIGATION
SOCIAAL
ADRES Adresregel 1 Stad /CityCounty/State
CONTACT e: yourname@yourdomain f: 01234 000001
Huzarensla
HUZARENSLA 250 gram vleeschresten 2 kropjesslaof krulandijvie 8 gekookte koude aardappelen 1 kleine biet 2 harde eieren 1 zure appel 3 eetlepels olijfolie 4 eetlepels azijn ingemaakte uitjes en augurken peper en zout Berekende kosten anno 1907: f 0,76 Hak of maal het vleesch fijn, wrijf de aardappelen fijn, snijd of hak de schoongemaakte biet in stukjes, maak de sla schoon en snipper den appel. Maak een mengsel van olie, azijn, peper en zout; roer dit door al de overige benoodigdheden, maar bewaar een klein gedeelte van de aardappelen, de biet en de sla om later als garneering te dienen. Schik de door een gemengde huzarensla op een vleeschschotel, zóó, dat het midden iets hooger ligt dan de kanten; bedek het mengsel met zeer oppervlakkige laagjes biet, aardappel en sla, die er in vakjes of strepen overheengelegd worden. Voltooi de garneering door hier en daar vierde partjes hardgekookt ei, uitjes en augurken te leggen. Kanttekening anno 2010: 4 eetlepels azijn is misschien wat veel van het goede. Begin eens met 2 en proef of de salade meer nodig heeft.
NAVIGATION
SOCIAAL
ADRES Adresregel 1 Stad /CityCounty/State
CONTACT e: yourname@yourdomain f: 01234 000001
Huzarensla
LAURA’s COOKING
LAURA’s COOKING