ADRES
Adresregel 1
Stad /CityCounty/State
CONTACT
e: yourname@yourdomain
f: 01234 000001
Huzarensla
HUZARENSLA
250 gram vleeschresten
2 kropjesslaof krulandijvie
8 gekookte koude aardappelen
1 kleine biet
2 harde
eieren
1 zure appel
3 eetlepels olijfolie
4 eetlepels azijn
ingemaakte uitjes en augurken
peper en zout
Berekende kosten anno 1907: f 0,76
Hak of maal het vleesch fijn, wrijf de aardappelen fijn,
snijd of hak de schoongemaakte biet in stukjes, maak de sla schoon en snipper den
appel. Maak een mengsel van olie, azijn,
peper en zout; roer dit door al de overige benoodigdheden, maar bewaar een klein
gedeelte van de aardappelen, de biet en de
sla om later als garneering te dienen. Schik de door een gemengde huzarensla op
een vleeschschotel, zóó, dat het midden iets
hooger ligt dan de kanten; bedek het mengsel met zeer oppervlakkige laagjes biet,
aardappel en sla, die er in vakjes of strepen
overheengelegd worden. Voltooi de garneering door hier en daar vierde partjes
hardgekookt ei, uitjes en augurken te leggen.
Kanttekening anno 2010: 4 eetlepels azijn is misschien wat veel van het goede.
Begin eens met 2 en proef of de salade meer
nodig heeft.