NAVIGATION
SOCIAAL
ADRES Adresregel 1 Stad /CityCounty/State
CONTACT e: yourname@yourdomain f: 01234 000001
Jachtschotel
Jachtschotel van vleesch, zuie appelen en aardappelen. JACHTSCHOTEL 750 gram koude, heele aardappelen 300 gram vleesch-resten 100 gram uien 2 zure appelen 40 gram boter of vet van jus peper nootmuskaat 3 dl magere jus Berekende kostprijs in 1907: ƒ 0,56 Snijd het vleesch, de aardappelen, geschilde appelen en schoongemaakte uien in plakjes. Bak met boter of vet ; de uien en appelen in een koekenpan lichtbruin maar bewaar ongeveer 6 mooie plakjes ui. Leg laag om laag in vuurvast schoteltje een deel van de aardappelschijfjes met wat nootmuskaat bestrooid, een deel van het vleesch bestrooid met wat peper, wat gefruite uien en een paar appelschijfjes. Vul op deze wijze het schoteltje, maar zorg dat de laatste laag uit aardappelen bestaat, waartussen hier en daar de overgehouden schijfjes ui worden gelegd. Bevochtig alles met de verdunde magere jus, leg bovenop wat kleine klontjes boter of vet van jus en zet het schoteltje in een heeten oven tot de bovenste J laag mooi bruin is gebakken.
NAVIGATION
SOCIAAL
ADRES Adresregel 1 Stad /CityCounty/State
CONTACT e: yourname@yourdomain f: 01234 000001
Jachtschotel
SELDERIJKOEKJES Bijgerecht, voor 12 tot 16 koekjes: halve selderijknol zout en versgemalen peper 2 tl kerrie 1 ei 3 el bloem olie om in to bakken Schil de selderijknol en rasp hem op de grove rasp. Laat een half uurtje uitlekken in een zeef. Meng met losgeklopt ei, peper en flink wat zout. Bestrooi met bloem en vermeng nogmaals goed. Verhit zo veel olie in een grote koekenpan, dat de hele bodem bedekt is. Schep met een vork zes kleine bergjes van het selderijmengsel in de pan. Druk ze een beetje plat, maar zorg dat ze elkaar niet raken. Bak de koekjes op een rustig vuur tot de randjes bruin worden. Keer ze met een spatel en bak zo ook de andere kant. Serveer ze direct of laat ze afkoelen op een bakplaat en verhit ze vlak voor gebruik 5 min in een hete oven. Heerlijk als hartig (vegetarisch) bijgerechtje bij winterse gerechten zoals boerenkool, hutspot en erwtensoep. Of bij een krachtige stoofschotel, bijvoorbeeld hazenpeper.
LAURA’s COOKING
LAURA’s COOKING