ADRES
Adresregel 1
Stad /CityCounty/State
CONTACT
e: yourname@yourdomain
f: 01234 000001
Jachtschotel
Jachtschotel van vleesch, zuie appelen en aardappelen.
JACHTSCHOTEL
750 gram koude, heele aardappelen
300 gram vleesch-resten
100 gram uien
2 zure appelen
40 gram boter of vet van jus
peper
nootmuskaat
3 dl magere jus
Berekende kostprijs in 1907: ƒ 0,56
Snijd het vleesch, de aardappelen, geschilde appelen en schoongemaakte uien in
plakjes. Bak met boter of vet ; de uien en appelen in een koekenpan lichtbruin maar
bewaar ongeveer 6 mooie plakjes ui. Leg laag om laag in vuurvast schoteltje een
deel van de aardappelschijfjes met wat nootmuskaat bestrooid, een deel van het
vleesch bestrooid met wat peper, wat gefruite uien en een paar appelschijfjes. Vul op
deze wijze het schoteltje, maar zorg dat de laatste laag uit aardappelen bestaat,
waartussen hier en daar de overgehouden schijfjes ui worden gelegd. Bevochtig
alles met de verdunde magere jus, leg bovenop wat kleine klontjes boter of vet van
jus en zet het schoteltje in een heeten oven tot de bovenste J laag mooi bruin is
gebakken.