ADRES
Adresregel 1
Stad /CityCounty/State
CONTACT
e: yourname@yourdomain
f: 01234 000001
Kip kerrie met rijst
Kip kerrie met rijst
500 gram kipfilet, in blokken
Peper en zout
4 el wokolie
1 grote ui, in stukjes
1 tl sambal
1 teen knoflook, fijngehakt
1 el kerrie
1 prei, in ringen
1 rode paprika, in blokjes
250 ml kippen-bouillon (blokje)
1 pakje kokosmelk
1 blikje ananasstukjes (of handje rozijnen)
1 el gembersiroop
1 el selderijblad, gehakt
400 gram basmatirijst
Kook rijst volgens de aanwijzingen op het pak. Kruid kipfilet met peper en zout.
Verhit wok, voeg wokolie toe en bak de kipblokjes. Voeg ui, sambal en knoflook toe
en bestrooi met kerrie. Bak prei en paprikastukjes mee, voeg kippenbouillon toe.
Laat 8 min sudderen. Voeg ananas, gembersiroop en kokosmelk toe. Laat 5 min
pruttelen. Bestrooi met selderijblad en serveer met rijst. Lekker met een glas
sauvignon blanc.
Kliekje over? Dit gerecht wordt alleen maar lekkerder als het een paar dagen staat.
Meng rijst en saus door elkaar en bewaar in de koelkast. Opwarmen: voeg 2 el
water toe en verwarm in de magnetron.