ADRES
Adresregel 1
Stad /CityCounty/State
CONTACT
e: yourname@yourdomain
f: 01234 000001
Kip- of kalkoenfilet met sinaasappel
KALKOENFILET MET SINAASAPPEL EN ZWARTE OLIJVEN
Voor 4 personen:
750 gram kalkoenfilet in reepjes
1 tl pittige paprikapoeder
halve tl gedroogde tijm
teentje knoflook fijngehakt
1 ui gesnipperd
200 gram prei, in ringetjes
2 sinaasappels
2 el olie
150 ml sinaasappelsap
50 ml sherry
peper en zout
16 zwarte olijven gehalveerd
2 el amandelschaafsel
1 bosje verse koriander
Boen de sinaasappels schoon onder lauw water en rasp wat krulletjes van de schil.
Verwijder de kapjes en kontjes en leg op een plank. Snij de schil inclusief het wit
weg. Wip de partjes tussen de vliesjes uit, vang het sap op. Rooster
amandelschaafsel in droge koekenpan. Kruid kalkoenreepjes met peper en zout.
Verhit olie in wok of braad-pan. Bak vlees al roerend snel bruin. Schep uit de pan en
bestrooi met paprikapoeder en tijm. Fruit ui en knoflook in achtergebleven vet. Voeg
prei toe, roerbak en voeg sherry toe. Laat even verdampen, voeg sinaasappelsap en
kalkoen toe. Laat ca 7 min sudderen, voeg sinaas-appelpartjes en olijvenhelften toe
en laat nog l min doorwarmen. Bestrooi met gehakte koriander, geraspte
sinaasappelschil en aman-delschaafsel. Serveer met couscous of rijst (basmati).
Lekker met een frisse witte wijn. Tip: neem kipdrumsticks in plaats van kalkoenfi-let
en serveer ze als tapas bij een ijskoude fino (droge sherry)