ADRES
Adresregel 1
Stad /CityCounty/State
CONTACT
e: yourname@yourdomain
f: 01234 000001
lamsrack met een kruidenkorst
LAMSRACK IN EEN KRUIDENKORSTJE
75gramoudwitbrood
2 handjes gehakte bladpeterselie
1 tl Provencaalse kruiden (tijm/rozemarijn)
4 el olijfolie extra vergine
zeezout en versgemalen peper
3 lamsribstukken, elk met 5 a 6 beentjes
2 el olijfolie
20 gram roomboter
1 el pittige mosterd
versgemalen peper en zout
Verkruimel brood of draai in keukenmachine met behulp van pul-seerknop tot grof
kruim. Schep er fijngehakte peterselie en kruiden door. Roer olijfolie erdoor en breng
op smaak met zout en versgema¬len peper. Verwarm oven voor op 190 graden.
Bestrooi het vlees met zout en peper. Laat olijfolie en boter in een grote koekenpan
bruin worden. Leg de ribstukken erin en bak vlezige kant in 4 min bruin. Draai om op
vette kant en bak weer ca 4 min. Leg de ribstukken in een braadslee. Zet midden in
de oven en braad ca 10 min. Neem vlees uit oven en smeer in met mosterd. Druk de
ribstukken in het brood-kruim en plaats terug in de ovenschaal. Zet vlees in
voorverwarmde oven en bak ca 8 min. Zet oven uit, deur op een kier, en laat nog 5
min rusten. Serveer ribstukken in hun geheel, met kortgekookte peultjes en
worteltjes en gebakken aardappelparten. Schenk er Provencjaalse rosé bij.
Gebruik mayonaise uit een tube. Dat werkt een stuk makkelijker dan met mayo uit
een potje. Zet je paddenstoelen tussen de sla en de groene kruiden, dat staat lekker
fris.