ADRES
Adresregel 1
Stad /CityCounty/State
CONTACT
e: yourname@yourdomain
f: 01234 000001
Lentegroentesoep
Lentegroentesoep
2 jonge uitjes
50 gram ontbijtspek
4 el olijfolie
300 gram nieuwe aardappel (vastkokend)
300 gram tuinbonen, gedopt
300 gram doperwten
6 groene asperges
1 bosje lente-uitjes
1 courgette
4 takjes peterselie
10 blaadjes basilicum
1 kippenbouillonblokje
zout en versgemalen peper
Snij de lente-uitjes in smalle ringetjes, ook het groen. Verwijder harde uiteinde van
de asperges, snij in schuine stukjes. Halveer courgette in lengte en snij in plakjes.
Snipper jonge uitjes, schil aardappels en snij in kleine stukjes. Snijd spek fijn en bak
het in een ruime pan met olijfolie. Voeg de uisnippers toe en laat bruinen. Voeg
aardappel¬stukjes, courgette en de tuinbonen toe en laat ca 10 min smoren met het
deksel op de pan. Voeg dan doperwten en een kopje water toe. Laat het geheel
nogmaals pruttelen. Doe de asperges en de ringe¬tjes lente-ui erbij. Schenk er nog
een kopje water bij. Verkruimel het bouillonblokje en voeg toe. Laat nog een
kwartiertje doorgaren. Hak peterselie en basilicum fijn en voeg toe. Breng de soep
op smaak met peper en zout. Serveer deze goedgevulde soep, die eigenlijk meer
een natte groenteschotel is, in diepe borden.
Tip: Schenk aan tafel wat olijfolie (extra vergine) over de soep.