NAVIGATION
SOCIAAL
ADRES Adresregel 1 Stad /CityCounty/State
CONTACT e: yourname@yourdomain f: 01234 000001
Lentegroentesoep
Lentegroentesoep 2 jonge uitjes 50 gram ontbijtspek 4 el olijfolie 300 gram nieuwe aardappel (vastkokend) 300 gram tuinbonen, gedopt 300 gram doperwten 6 groene asperges 1 bosje lente-uitjes 1 courgette 4 takjes peterselie 10 blaadjes basilicum 1 kippenbouillonblokje zout en versgemalen peper Snij de lente-uitjes in smalle ringetjes, ook het groen. Verwijder harde uiteinde van de asperges, snij in schuine stukjes. Halveer courgette in lengte en snij in plakjes. Snipper jonge uitjes, schil aardappels en snij in kleine stukjes. Snijd spek fijn en bak het in een ruime pan met olijfolie. Voeg de uisnippers toe en laat bruinen. Voeg aardappel¬stukjes, courgette en de tuinbonen toe en laat ca 10 min smoren met het deksel op de pan. Voeg dan doperwten en een kopje water toe. Laat het geheel nogmaals pruttelen. Doe de asperges en de ringe¬tjes lente-ui erbij. Schenk er nog een kopje water bij. Verkruimel het bouillonblokje en voeg toe. Laat nog een kwartiertje doorgaren. Hak peterselie en basilicum fijn en voeg toe. Breng de soep op smaak met peper en zout. Serveer deze goedgevulde soep, die eigenlijk meer een natte groenteschotel is, in diepe borden. Tip: Schenk aan tafel wat olijfolie (extra vergine) over de soep.
NAVIGATION
SOCIAAL
ADRES Adresregel 1 Stad /CityCounty/State
CONTACT e: yourname@yourdomain f: 01234 000001
Lentegroentesoep
LAURA’s COOKING
LAURA’s COOKING