ADRES
Adresregel 1
Stad /CityCounty/State
CONTACT
e: yourname@yourdomain
f: 01234 000001
Salade Lyonaise
Salade Lyonnaise
1 krop krulsla (bijv lollo rosso)
100 gram gerookt spek in blokjes
100 gram knoflookcroutons
4 eieren
1 el wijn azijn
1 tl mosterd versgemalen zwarte peper
4 el olijf olie
1 tl Provencaalse kruiden
mespuntje dragon
1 el gesnipperde bieslook
Was de slabladeren, droog ze in de slacentrifuge en pluk in kleine stukjes. Bak
spekjes knapperig in een hete koekenpan met wat olijf-olie. Schep de spekjes eruit
en voeg azijn toe aan de hete pan. Roer het aanbaksel los van de bodem en giet de
vloeistof in een kommetje. Maak een dressing door er mosterd, peper en kruiden
(behalve bieslook) en vervolgens de olijfolie doorheen te kloppen. Kook de eieren
halfzacht in ca 5 min. Meng dressing door sla, verdeel over 4 borden en bestrooi
met lauwwarme spekjes en croutons. Leg eitje in het midden en bestrooi met
versgehakte bieslook.