ADRES
Adresregel 1
Stad /CityCounty/State
CONTACT
e: yourname@yourdomain
f: 01234 000001
NASI GORENG
NASI GORENG
800 gram koude gekookte witte rijst
1 el olie
100 gram rook-spek in blokjes
250 gram varkensvlees in dobbelsteen!jes
1 ui, gesnipperd
1 kleine prei, in dunne ringen
boemboe voor nasi
100 gram taugé
handje bladselderij, gesnipperd
Verhit olie in een wok, bak hierin de spekblokjes. Voeg het varkens-vlees en de
gesnipperde ui toe. Roerbak de preiringen mee. Voeg de boemboe samen met een
kopje water toe en roer goed door. Roer de rijst erdoor en bak op hoog vuur tot de
rijst stomend heet is. Blijf continu roeren met een houten spatel. Roer op het laatst
de knappe-rige taugé en bladselderij erdoor.
Serveer met een gebakken eitje, satésaus, kroepoek en atjar tjampoer of zure
sperziebonen. Zet sambal op tafel, zodat iedereen zijn nasi zo heet kan maken als
hij zelf lekker vindt. Een ijskoud pilsje zal er perfect bij smaken.