ADRES
Adresregel 1
Stad /CityCounty/State
CONTACT
e: yourname@yourdomain
f: 01234 000001
Pastaschotel met gehaktsaus
PASTASCHOTEL MET GEHAKTSAUS
2 elolijfolie
100 gram gerookt spek in blokjes
1 grote ui gesnipperd
1 teen knoflook, fijngehakt
400 gram rundergehakt
zout en peper
1 el Italiaanse kruiden
halve prei in ringen
2 stengels bleekselderij, in stukjes
halve winterwortel, in stukjes
halve rode paprika, in stukjes
2 blaadjes laurier
scheutje rode wijn
pakje tomato fritto (400 gram)
bosje vers basilicum
500 gram grote ellebogenmacaroni
100 gram geraspte kaas
Verhit de olijfolie in een grote pan. Bak spekblokjes lichtbruin, fruit ui en voeg
knoflook toe. Roer gehakt erdoor en bak rul, kruid met peper, zout en Italiaanse
kruiden. Voeg bleekselderij, winterwortel, paprika en prei toe en roerbak 5 min. Doe
rode wijn, laurierblad en tomato fritto erbij. Laat ca 15 min zachtjes pruttelen. Roer
basilicum erdoor. Verwarm oven voor op 200 graden. Kook macaroni. Giet af, stort in
ovenschaal. Meng saus erdoor, bestrooi met geraspte kaas, gratineer ca 10 min.
Heerlijk met een tomatensalade met verse basilicum. Drink er een lichte rode wijn
bij. Restje over? Over twee dagen is het nog lekkerder. Leg er plakken verse tomaat
op, dek af met aluminiumfolie en warm ca 20 min op in de oven (200 graden). Neem
folie weg, strooi er nog wat kaas over, en laat nog 5 min gratineren.