ADRES
Adresregel 1
Stad /CityCounty/State
CONTACT
e: yourname@yourdomain
f: 01234 000001
Pasteitjes
Pasteitjes
(voor 15-20 pasteitjes)
250 g margarine, in blokjes
500 g bloem + bloem om uit te rollen
1 el bouillonpoeder
2 eierdooiers
vulling
1 grote vastkokende aardappel, in blokjes,
1 ui, fijngesneden
1 teen knoflook, fijngehakt
2 el zonnebloemolie
100 g kipfilet, in kleine blokjes
100 g diepvries doperwten, 2 min. voorgekookt
100 g kousenband*, kleingesneden en 5 min. gekookt
50 g kikkererwten uit blik, afgespoeld
2 el kerriepoeder
Meng voor het deeg de margarine met de bloem en het bouillonpoeder in een
keukenmachine of met een handmixer tot het een kruimelig mengsel is. Voeg 7-8 el
koud water toe en kneed het met de hand snel verder tot een soepel deeg. Verpak in
huishoudfolie en leg tot gebruik in de koelkast.
Kook voor de vulling de aardappel gaar in 5-7 min. in kokend water met zout. Spoel
koud en laat uitlekken.
Fruit in een koekenpan de ui en de knoflook in de zonnebloemolie.
Voeg de kipblokjes toe en bak rondom bruin en van binnen gaar. Voeg de
aardappelblokjes, doperwten, kousenband en kikkererwten toe en warm goed door.
Breng het op smaak met het kerriepoeder, peper en zout en bak nog kort even mee.
Verwarm de oven voor op 180°C.
Rol het deeg op een dun met bloem bestoven aan¬recht uit tot een grote dunne lap
van 2 mm dikte.
Steek er rondjes uit van 10-12 cm doorsnee en leg een eetlepel vulling op het
midden van elk plakje.
Klop de eidooiers los met twee eetlepels water. Bestrijk de randen met eigeel.
Vouw het deeg dubbel en druk het aan de randen aan met een vork. Kwast de
gehele bovenkant in met eigeel. Leg ze op bakpapier op een oven rooster en bak