NAVIGATION
SOCIAAL
ADRES Adresregel 1 Stad /CityCounty/State
CONTACT e: yourname@yourdomain f: 01234 000001
pepernoten
PEPERNOTEN 2 bakplaten vol: 100 gram zachte boter 125 gram bruine basterdsuiker 250 gram zelfrijzend bakmeel 1 el speculaaskruiden halve tl zout 4 el melk Doe boter, suiker, zout en speculaaskruiden in een ruime kom en roer goed door. Zeef zelfrijzend bakmeel eroverheen. Roer weer goed. Doe de melk erbij. Kneed met de handen tot een bal. Verpak in plasticfolie en leg minimaal 1 uur in de koelkast. Verwarm de oven op 160 graden. Bedek bakplaten met bakpapier. Rol met vochtige handen kleine balletjes (formaat hazelnoot) van het deeg, druk ze beetje plat en leg ze op gelijke afstand op de bakplaat. Niet te dicht bij elkaar, want ze groeien tijdens het bakken! Zet de platen in de oven en bak de pepernoten in ca 15 min mooi lichtbruin. Laat ze even afkoelen op een taartrooster. Smul ze!
NAVIGATION
SOCIAAL
ADRES Adresregel 1 Stad /CityCounty/State
CONTACT e: yourname@yourdomain f: 01234 000001
pepernoten
SELDERIJKOEKJES Bijgerecht, voor 12 tot 16 koekjes: halve selderijknol zout en versgemalen peper 2 tl kerrie 1 ei 3 el bloem olie om in to bakken Schil de selderijknol en rasp hem op de grove rasp. Laat een half uurtje uitlekken in een zeef. Meng met losgeklopt ei, peper en flink wat zout. Bestrooi met bloem en vermeng nogmaals goed. Verhit zo veel olie in een grote koekenpan, dat de hele bodem bedekt is. Schep met een vork zes kleine bergjes van het selderijmengsel in de pan. Druk ze een beetje plat, maar zorg dat ze elkaar niet raken. Bak de koekjes op een rustig vuur tot de randjes bruin worden. Keer ze met een spatel en bak zo ook de andere kant. Serveer ze direct of laat ze afkoelen op een bakplaat en verhit ze vlak voor gebruik 5 min in een hete oven. Heerlijk als hartig (vegetarisch) bijgerechtje bij winterse gerechten zoals boerenkool, hutspot en erwtensoep. Of bij een krachtige stoofschotel, bijvoorbeeld hazenpeper.
LAURA’s COOKING
LAURA’s COOKING