ADRES
Adresregel 1
Stad /CityCounty/State
CONTACT
e:
yourname@yourdomain
f: 01234 000001
POMPOENGRATIN
POMPOENGRATIN MET LAURIER
Voor 4 personen:
1 kg pompoen, schoongemaakt, in stukjes
3 uien
versgemalen peper en zout
2 verse laurierblaadjes (of 1 gedroogd)
1 teen knoflook
100 gram boter
150 gram geraspte pittige kaas
Verwarm oven voor op 220 graden. Breng in een grote pan water met zout aan de
kook. Kook pompoenstukjes in ca 10 min bijna gaar. Laat uitlekken in een vergiet.
Pel intussen de uien en snij in flinke parten. Smelt 50 gram boter in koekenpan,
voeg uien, peper, zout en Laurier toe. Laat 6 a 7 min stoven tot ze zacht zijn en
goudgeel zien. Halveer knoflookteen, wrijf met snijvlakken de ovenschaal in. Vet
daarna in met boter. Leg afwisselend pompoenstukken en ui in Schaal en steek de
laurierblaadjes ertussen. Bestrooi met kaas. Smelt de res¬terende boter en Schenk
eroverheen. Gratineer 4 tot 6 min in hete oven, tot de bovenlaag goudbruin kleurt. Of
1 min onder de hete grill. Serveer met een herfstige salade met appel, walnoot en
knof¬lookcroutons.