NAVIGATION
SOCIAAL
ADRES Adresregel 1 Stad /CityCounty/State
CONTACT e: yourname@yourdomain f: 01234 000001
PRUIMENCHUTNEY
PRUIMENCHUTNEY 1 kilo rijpe pruimen 1 stevige, frisse appel (elstar, jonagold) 2 rode uien, gesnipperd 1 teen knoflook, fijngehakt 50 ml water 200 ml azijn 1 el geraspte gemberwortel 1 tl sambal 1 tl zout 100 ml gembersiroop 150 gram geleisuiker Was de pruimen, verwijder pitten en steeltjes. Schil de appel, verwijder het klokhuis en snij in kleine stukjes. Voeg ui, knoflook en water toe en breng aan de kook. Laat ca 20 min zacht pruttelen. Doe zout, geraspte gember, sambal, gembersiroop, geleisuiker en azijn erbij en laat nogmaals 25 min heel zacht koken. Zet brandschone potten op een dubbelgevouwen theedoek, schep ze vol met chutney. Schroef de deksels erop en draai ze om. Laat 10 min staan, draai dan weer terug. Laat helemaal afkoelen. Bewaar in de koelkast. Minimaal een maand houdbaar. Variatietips: vervang pruimen door mango, vijgen, peren of ananas.
NAVIGATION
SOCIAAL
ADRES Adresregel 1 Stad /CityCounty/State
CONTACT e: yourname@yourdomain f: 01234 000001
PRUIMENCHUTNEY
LAURA’s COOKING
LAURA’s COOKING