ADRES
Adresregel 1
Stad /CityCounty/State
CONTACT
e: yourname@yourdomain
f: 01234 000001
PRUIMENCHUTNEY
PRUIMENCHUTNEY
1 kilo rijpe pruimen
1 stevige, frisse appel (elstar, jonagold)
2 rode uien, gesnipperd
1 teen knoflook, fijngehakt
50 ml water
200 ml azijn
1 el geraspte gemberwortel
1 tl sambal
1 tl zout
100 ml gembersiroop
150 gram geleisuiker
Was de pruimen, verwijder pitten en steeltjes. Schil de appel, verwijder het klokhuis
en snij in kleine stukjes. Voeg ui, knoflook en water toe en breng aan de kook. Laat
ca 20 min zacht pruttelen. Doe zout, geraspte gember, sambal, gembersiroop,
geleisuiker en azijn erbij en laat nogmaals 25 min heel zacht koken. Zet
brandschone potten op een dubbelgevouwen theedoek, schep ze vol met chutney.
Schroef de deksels erop en draai ze om. Laat 10 min staan, draai dan weer terug.
Laat helemaal afkoelen. Bewaar in de koelkast. Minimaal een maand houdbaar.
Variatietips: vervang pruimen door mango, vijgen, peren of ananas.