ADRES
Adresregel 1
Stad /CityCounty/State
CONTACT
e: yourname@yourdomain
f: 01234 000001
PEULTJESRISOTTO MET ZALM
PEULTJESRISOTTO MET ZALM
100 gram peultjes, in lange reepjes
100 gram gerookte zalm, in stukjes
50 gram boter
1 uitje, gesnipperd
350 gram risottorijst
1 liter visbouillon (van blokje of pot)
125 ml crème fraiche
bos dille
halve citroen
zout en versgemalen peper
Verwarm bouillon in pannetje. Pluk dille van de stelen en hak grof, houd een paar
mooie veertjes achter. Smelt boter in grote wijde pan, fruit uisnippers tot ze zacht
zijn. Voeg rijst toe, laat korrels al roerend even meebakken totdat ze glanzen. Voeg
soepopscheplepel hete bouillon toe, roer goed door tot het geheel is opgenomen
door de rijst. Herhaal dit tot alle bouillon op is. Dat duurt ca 20 min. Als de rijst romig
en beetgaar is, voeg je peultjes, dille, zalm en crème fraiche toe. Roer voorzichtig
door en laat 1 min doorwarmen op het vuur. Gameer met wat veertjes dille en
partjes citroen.