ADRES
Adresregel 1
Stad /CityCounty/State
CONTACT
e: yourname@yourdomain
f: 01234 000001
RISOTTO MET PIERS DE MOUTON EN ERWTJES
RISOTTO MET PIERS DE MOUTON EN ERWTJES
Vegetarisch gerecht, voor 4 personen:
1 grote ui, gesnipperd
4 el olijfolie
400 gram risottorijst
100 ml droge witte wijn
1,3 liter groentebouillon
300 gram pieds de mouton
1 el roomboter
1 teen knoflook, fijngehakt
1 el gehakte peterselie
halve tl tijm
250 gram doperwtjes
versgemalen peper en zeezout
4 el geraspte parmezaanse kaas
Verhit olijfolie in grote kookpan, fruit de helft van de uisnippers. Voeg droge
rijstkorrels toe en bak ze al roerend tot ze doorzichtig glanzen. Voeg witte wijn toe,
laat rijstkorrels alle wijn opnemen. Verhit bouillon in een andere pan. Voeg een paar
soepopscheplepels bouillon toe aan rijst. Laat rijst vocht helemaal opnemen. Voeg
steeds opnieuw bouillon toe en blijf roeren. Ga zo door tot de rijst beetgaar is, en
nog een beetje vochtig. Dat kost ca 20 min. Verwarm de erwtjes met een klontje
boter. Reinig paddenstoelen met stukje vochtig keukenpapier en verwijder de harde
onderkant. Snij in stukjes. Smelt boter in koekenpan, fruit de andere helft van de
uisnippers, voeg knoflook en paddenstoelen toe. Bak goudbruin, kruid met peper,
zout, tijm en peterselie. Meng samen met erwtjes voorzichtig door risotto. Roer
parmezaanse kaas erdoor en serveer in diepe borden.