ADRES
Adresregel 1
Stad /CityCounty/State
CONTACT
e: yourname@yourdomain
f: 01234 000001
Runderrollade uit de oven
RUNDERROLLADE MET AARDAPPELS UIT DE OVEN
1 kilo rollade van de runderlende
5 el olijfolie
4 sjalotjes, gepeld
3 tenen knoflook, ongepeld
50 gram boter
½ glas rode wijn
600 gram vastkokende aardappelen, geschild, in parten
2 el olijfolie
1 takje rozemarijn
2 zeezout en versgemalen peper
Neem het vlees twee uur van tevoren uit de koelkast en laat op kamertemperatuur
komen. Verwarm oven op 200 graden. Wrijf aardappels in met 2 el olijfolie en doe in
platte ovenschaal. Leg naaldjes rozemarijn ertussen en bestrooi met zeezout. Bak in
ca 45 min mooi bruin in de oven. Schep af en toe om.Verhit de olie in een braadpan.
Schroei rollade rondom bruin. Leg gepelde sjalotjes en ongepelde knoflooktenen
erbij. Dek pan schuin af en braad de rollade in ca 30 min. Regelmatig draaien. Doe
boter erbij, laat nog 5 tot 10 min braden. Neem pan van vuur. Bestrooi rollade met
peper en zout. Zet oven uit, leg rollade en uitjes tussen de aardappels. Laat in een
afkoelende oven staan. Druk knoflooktenen leeg in de jus, voeg rode wijn en
evenveel water toe. Roer goed door en laat 5 min inkoken. Lepel saus over de
rollade en aardappels. Serveer in ovenschaal, geef de rest van de saus er in een
apart schaaltje erbij. Lekker met gesmoorde bleekselderij en wortel.