NAVIGATION
SOCIAAL
ADRES Adresregel 1 Stad /CityCounty/State
CONTACT e: yourname@yourdomain f: 01234 000001
Runderrollade uit de oven
RUNDERROLLADE MET AARDAPPELS UIT DE OVEN 1 kilo rollade van de runderlende 5 el olijfolie 4 sjalotjes, gepeld 3 tenen knoflook, ongepeld 50 gram boter ½ glas rode wijn 600 gram vastkokende aardappelen, geschild, in parten 2 el olijfolie 1 takje rozemarijn 2 zeezout en versgemalen peper Neem het vlees twee uur van tevoren uit de koelkast en laat op kamertemperatuur komen. Verwarm oven op 200 graden. Wrijf aardappels in met 2 el olijfolie en doe in platte ovenschaal. Leg naaldjes rozemarijn ertussen en bestrooi met zeezout. Bak in ca 45 min mooi bruin in de oven. Schep af en toe om.Verhit de olie in een braadpan. Schroei rollade rondom bruin. Leg gepelde sjalotjes en ongepelde knoflooktenen erbij. Dek pan schuin af en braad de rollade in ca 30 min. Regelmatig draaien. Doe boter erbij, laat nog 5 tot 10 min braden. Neem pan van vuur. Bestrooi rollade met peper en zout. Zet oven uit, leg rollade en uitjes tussen de aardappels. Laat in een afkoelende oven staan. Druk knoflooktenen leeg in de jus, voeg rode wijn en evenveel water toe. Roer goed door en laat 5 min inkoken. Lepel saus over de rollade en aardappels. Serveer in ovenschaal, geef de rest van de saus er in een apart schaaltje erbij. Lekker met gesmoorde bleekselderij en wortel.
NAVIGATION
SOCIAAL
ADRES Adresregel 1 Stad /CityCounty/State
CONTACT e: yourname@yourdomain f: 01234 000001
Runderrollade uit de oven
SELDERIJKOEKJES Bijgerecht, voor 12 tot 16 koekjes: halve selderijknol zout en versgemalen peper 2 tl kerrie 1 ei 3 el bloem olie om in to bakken Schil de selderijknol en rasp hem op de grove rasp. Laat een half uurtje uitlekken in een zeef. Meng met losgeklopt ei, peper en flink wat zout. Bestrooi met bloem en vermeng nogmaals goed. Verhit zo veel olie in een grote koekenpan, dat de hele bodem bedekt is. Schep met een vork zes kleine bergjes van het selderijmengsel in de pan. Druk ze een beetje plat, maar zorg dat ze elkaar niet raken. Bak de koekjes op een rustig vuur tot de randjes bruin worden. Keer ze met een spatel en bak zo ook de andere kant. Serveer ze direct of laat ze afkoelen op een bakplaat en verhit ze vlak voor gebruik 5 min in een hete oven. Heerlijk als hartig (vegetarisch) bijgerechtje bij winterse gerechten zoals boerenkool, hutspot en erwtensoep. Of bij een krachtige stoofschotel, bijvoorbeeld hazenpeper.
LAURA’s COOKING
LAURA’s COOKING