ADRES
Adresregel 1
Stad /CityCounty/State
CONTACT
e: yourname@yourdomain
f: 01234 000001
SHAHI TUKRA
SHAHI TUKRA
1 liter volle melk
1 blik (400 gram) gezoete gecondenseerde melk
2 tl kardemomzaden
8 plakjes (krenten)brood
100 gram rozijnen
ghee om het brood in te bakken
2 el amandelsnippers
Meng melk en gecondenseerde melk en laat tot de helft inkoken. Roer regelmatig
om aanbranden te voorkomen. Voeg kardemom toe, meng goed en neem van het
vuur. Snij korstjes van de boterhammen en verdeel elk in 4 driehoekjes. Verhit de
ghee op een middelmatig vuur, bak stukjes brood om en om tot ze knapperig en
goudbruin zijn. Laat uitlekken op keukenpapier. Bak in dezelfde ghee de rozijnen tot
ze opzwellen. Schep eruit en laat ook uitlekken. Doe een laagje brood in een platte
ovenschaal, schenk er ingedikte melk over, daarover weer een laagje brood, weer
melk, en herhaal dit tot melk en brood op zijn. Versier de schaal met de gepofte
rozijnen en amandelsnippers.