ADRES
Adresregel 1
Stad /CityCounty/State
CONTACT
e: yourname@yourdomain
f: 01234 000001
Sukadelapjes
Sukade lapjes van Oma
800 gram dooraderde sukadelapjes
zout en peper
25 gram margarine
2 el olijfolie
2 laurierblaadjes
6 jeneverbessen
2 kruidnagels
1 tl tijm
1 el wittewijnazijn
warm water of bouillon
Laat het vlees op kamertemperatuur komen. Kruid ruimhartig met peper en zout.
Verhit in een braadpan 75 gram margarine en 2 el olijfolie. Bak op een hoog vuur de
helft van het vlees in 5 min bruin. Neem uit de pan. Bak andere helft bruin en doe
rest van het vlees er weer bij. Voeg de rest van de margarine, laurierblaadjes,
jeneverbes-sen, kruidnagels, tijm, azijn en warm water of bouillon toe, zo dat het
vlees net onder staat. Doe het deksel op pan en zet hem op een sudderplaatje op
het allerkleinste pitje. Laat minimaal 2,5 uur heel zacht pruttelen. Neem het vlees uit
de pan. Zeef de jus en bind met een lepeltje maïzena opgelost in een scheutje koud
water. Breng op smaak met peper en zout. Serveer met kruimige aardappels, zelfge-
maakte appelmoes en rodekool of spruitjes. Een stevige rode wijn en een donker
biertje smaken er goed bij.
Variatietip: Voeg met de kruiden een grof gesneden uitje en een scheut ketjap manis
toe. Lekkere combinatie van zoet en hartig!