ADRES
Adresregel 1
Stad /CityCounty/State
CONTACT
e: yourname@yourdomain
f: 01234 000001
Thaise bouillon
THAISE BOUILLON MET LENTE-UI
750 ml kippenbouillon
1 stengel sereh (citroengras)
2 cm verse gemberwortel
1 rode peper
2 tl Thaise vissaus
1 ei
1 el verse (Thais) basilicum, fijngesneden
peper en zout
handje taugé
2 lente-uitjes
Verwarm de kippenbouillon van gisteren, laat een stengel sereh, een stukje verse
gemberwortel en een opengesneden rood pepertje 20 min meetrekken. Zeef en
vang de bouillon op. Voeg vissaus toe. Bak een dun omeletje met ei, peper, zout en
basilicum. Rol dat op, snij in dunne reepjes en leg die in een soepkom, samen met
een dotje taugé en wat ringetjes groen van de lente-ui. Snij het witte gedeelte van de
bovenkant 2 keer in, net niet helemaal tot de bodem, zodat een bloem ontstaat, die
in de soep open gaat staan. Schep de gloei¬end hete bouillon er aan tafel over.
Geef er evt pandanrijst bij en sojasaus.
Tip: maak er een gevulde soep van door er stukjes kip en grof gesneden paksoi aan
toe te voegen.