ADRES
Adresregel 1
Stad /CityCounty/State
CONTACT
e: yourname@yourdomain
f: 01234 000001
Tomatensoep
GEVULDE TOMATENSOEP
1 pot geconcentreerde kippenbouillon met kipvlees
olijfolie
1 ui, gesnipperd
1 el tomatenpuree
1 teen knoflook, fijngehakt
halve winterwortel, fijngehakt
2 stengels bleekselderij, fijngehakt
5 grote tomaten
halve rode paprika, in stukjes
halve prei, in ringen
2 handjes rijst (pandan)
1 el ketjap
2 el gehakte peterselie
zout en peper
Verhit olijfolie in grote pan. Fruit uisnippers tot ze zacht zijn. Roer tomatenpuree
erdoor en laat nog 2 min bakken. Voeg knoflook, win-terwortel en bleekselderij toe,
bestrooi met peper en zout en bak tot alles lichtbruin kleurt. Voeg zo nodig nog wat
olie toe. Snij tomaten doormidden, verwijder zaadjes, laat zaadjes uitlekken in zeef
en vang sap op. Snij tomatenvruchtvlees in blokjes. Voeg samen met sap toe aan
pan. Schenk de pot kippenbouillon erover, en vier keer zoveel water. Verwarm al
roerend. Voeg paprika, prei en ketjap toe. Laat 10 min zachtjes pruttelen. Voeg rijst
toe, laat nog eens 15 min pruttelen. Proef, breng op smaak met peper en zout. Roer
gehakte peterselie erdoor en serveer in grote kommen. Lekker met geraspte
parmezaanse kaas en soepstengels of toast van oud brood.