ADRES
Adresregel 1
Stad /CityCounty/State
CONTACT
e: yourname@yourdomain
f: 01234 000001
Spaanse tortilla
TORTILLA ESPANOLA
4 a 5 eieren
1 ui, in partjes
400 gram aardappels (vastkokend)
rode paprika
4 el olijfolie
1 tl cayennepeper
8 plakjes chorizo
zout
Schil de aardappels en snij ze in euro-dunne plakjes. Bak ze in een
koekenpan met olijfolie op een rustig vuur ca 10 min. Voeg ui toe
aan aardappels. Verwijder zaadlijsten uit paprika, snij in reepjes en
voeg toe. Bak tot de uien zacht zijn, maar laat ze niet bruin worden.
Kluts in een ruime schaal eieren met een eetlepel water. Voeg cayennepeper en
zout toe en schenk uit over het aardappel-uimengsel.
Druk plakjes chorizo erin. Bak de omelet op een niet te hoog vuur tot
hij bijna niet meer vochtig is van boven. Laat hem dan op een groot,
vochtig gemaakt bord glijden en draai hem om (koekenpan op z'n
kop er bovenop en dan snel omdraaien). Bak de andere kant nog 2
min. Niet langer, want een tortilla moet van binnen nog een beetje
smeuïg zijn. Laat op een schaal glijden. Lauw is hij het lekkerst, maar hij kan ook
koud geserveerd worden. Heerlijk met grof bruin brood, tomatensalade en een glas
stoere Spaanse rode rioja.
Tip: geef er tomatenketchup bij!