ADRES
Adresregel 1
Stad /CityCounty/State
CONTACT
e: yourname@yourdomain
f: 01234 000001
Truffeleitjes
TRUFFELVERWENEITJES
4 grote kakelverse biologische eieren
4 tl truffeltapenade (potje) of fijngesneden verse truffel
2 el dikke crème fraiche
2 sprietjes bieslook, gesnipperd
1 el roomboter
1 spriet bieslook, in 8 stukjes (garnering)
grof zeezout
Was eieren, verwijder kapjes met een eierknipper of scherp mesje. Giet inhoud in
een schaaltje. Roer door elkaar, niet kloppen. Kruid met zeezout en bieslook. Smelt
roomboter in koekenpan, bak in halve min een roereitje. Blijf roeren met vork. Roer 2
tl truffel erdoor. Overgiet eierschalen met kokend water. Laat uitlekken, zet in
eierdop-jes. Vul met roerei, schepje crème fraïche en dotje truffel(tapenade) en wat
zoutkristallen. Gameer met sprietjes bieslook. Serveer lauw en geef er een benen
eierlepeltje bij. Desnoods kunststof, maar géén metaal en zeker geen zilver, want
dat geeft een nare smaak.
Tip: Geen verse truffel of truffeltapenade?
Een paar druppels goede truffelolie doet ook wonderen.