ADRES
Adresregel 1
Stad /CityCounty/State
CONTACT
e: yourname@yourdomain
f: 01234 000001
VENKELSOEP MET HOLLANDSE GARNALEN
VENKELSOEP MET HOLLANDSE GARNALEN
2 venkelknollen
2 sjalotjes, gesnipperd
2 el olijfolie
1 gekookte aardappel, in blokjes
600 ml visbouillon (van blokje of uit pot)
150 gram gepelde Hollandse garnalen
1 el droge sherry
250 ml geklopte ongezoete slagroom
zout en versgemalen peper
Was venkel, snij in kleine stukjes, bewaar het groen. Meng garnalen met sherry, de
helft van het venkelgroen en versgemalen peper. Laat even trekken. Sherry versterkt
de garnalensmaak. Verhit olijfolie in soeppan, fruit sjalotsnippers tot ze zacht maar
niet bruin zijn. Voeg venkel toe en roerbak ca 2 min. Voeg aardappel en visbouillon
toe. Laat ca 15 min zacht pruttelen tot venkel gaar is. Pureer met staafmixer tot
gladde soep. Laat aan de kook komen, voeg venkelgroen toe. Breng op smaak met
peper en zout. Neem pan van het vuur en roer de geklopte room erdoor. Schep in
het midden van diepe borden bergjes garnalen. Schenk de soep er voorzichtig
omheen. Serveer met punten toast, gemaakt van oude witte boterhammen.