ADRES
Adresregel 1
Stad /CityCounty/State
CONTACT
e: yourname@yourdomain
f: 01234 000001
‘Waldorf salade
WALDORFSALADE
Voor 4 personen:
200 gram knolselderij, in piepkleine blokjes
2 frisse appels
sap van halve citroen
50 gram rozijnen
80 gram walnoten, gepeld en grof gehakt
3 el room
2 el mayonaise
snufje gemalen foelie
snufje cayennepeper
snufje zout
8 blaadjes kropsla
8 blaadjes selderij
2 mandarijnen, in partjes
Breng liter water aan kook, voeg theelepel citroensap en blokjes knolselderij toe.
Laat 15 sec koken. Giet af in zeef en spoel met koud water. Was de rozijnen en laat
ze wellen in koud water. Giet af en dep droog. Rooster walnoten in droge
koekenpan. Was appels, boor klokhuis eruit en snij in minuscule blokjes (laat de
schil eraan voor de kleur). Bewaar één kwart, snij daarvan mooie dunne plakjes.
Bedruppel met citroensap (tegen verkleuren). Meng appelblokjes met knolselderij,
rozijnen en walnoten. Roer van room, mayonaise, noot-muskaat, cayennepeper,
zout en citroensap een frisse dressing. Was sla, dep droog. Neem wijde
cocktailglazen, leg blaadjes sla onderin. Vul met appel/selderijmix. Schep dressing
erover. Gameer met selderijblad, walnoot, dunne schijfjes appel en mandarijnpartjes.