NAVIGATION
SOCIAAL
ADRES Adresregel 1 Stad /CityCounty/State
CONTACT e: yourname@yourdomain f: 01234 000001
‘Waldorf salade
WALDORFSALADE Voor 4 personen: 200 gram knolselderij, in piepkleine blokjes 2 frisse appels sap van halve citroen 50 gram rozijnen 80 gram walnoten, gepeld en grof gehakt 3 el room 2 el mayonaise snufje gemalen foelie snufje cayennepeper snufje zout 8 blaadjes kropsla 8 blaadjes selderij 2 mandarijnen, in partjes Breng liter water aan kook, voeg theelepel citroensap en blokjes knolselderij toe. Laat 15 sec koken. Giet af in zeef en spoel met koud water. Was de rozijnen en laat ze wellen in koud water. Giet af en dep droog. Rooster walnoten in droge koekenpan. Was appels, boor klokhuis eruit en snij in minuscule blokjes (laat de schil eraan voor de kleur). Bewaar één kwart, snij daarvan mooie dunne plakjes. Bedruppel met citroensap (tegen verkleuren). Meng appelblokjes met knolselderij, rozijnen en walnoten. Roer van room, mayonaise, noot-muskaat, cayennepeper, zout en citroensap een frisse dressing. Was sla, dep droog. Neem wijde cocktailglazen, leg blaadjes sla onderin. Vul met appel/selderijmix. Schep dressing erover. Gameer met selderijblad, walnoot, dunne schijfjes appel en mandarijnpartjes.
NAVIGATION
SOCIAAL
ADRES Adresregel 1 Stad /CityCounty/State
CONTACT e: yourname@yourdomain f: 01234 000001
‘Waldorf salade
SELDERIJKOEKJES Bijgerecht, voor 12 tot 16 koekjes: halve selderijknol zout en versgemalen peper 2 tl kerrie 1 ei 3 el bloem olie om in to bakken Schil de selderijknol en rasp hem op de grove rasp. Laat een half uurtje uitlekken in een zeef. Meng met losgeklopt ei, peper en flink wat zout. Bestrooi met bloem en vermeng nogmaals goed. Verhit zo veel olie in een grote koekenpan, dat de hele bodem bedekt is. Schep met een vork zes kleine bergjes van het selderijmengsel in de pan. Druk ze een beetje plat, maar zorg dat ze elkaar niet raken. Bak de koekjes op een rustig vuur tot de randjes bruin worden. Keer ze met een spatel en bak zo ook de andere kant. Serveer ze direct of laat ze afkoelen op een bakplaat en verhit ze vlak voor gebruik 5 min in een hete oven. Heerlijk als hartig (vegetarisch) bijgerechtje bij winterse gerechten zoals boerenkool, hutspot en erwtensoep. Of bij een krachtige stoofschotel, bijvoorbeeld hazenpeper.
LAURA’s COOKING
LAURA’s COOKING